Pravá mandlová hmota nebo "falešná“? Sněhobílost dortu?

9. dubna 2010 v 18:01 |  DOTAZOVNA
mandlová hmota
Alenko, chtěla bych se zeptat, to děláte z pravé mandlové hmoty nebo "falešné" - pomocí sušeného mléka??? Moc by mě zajímalo, jak docílíte té krásné sněhové barvy :)) Yana


Yano... to je mandlová cukrárenska hmota - poťahová už kúpená, volá sa K2.. :O)) a je snehobiela... Používam aj RDI /tie názvy sú hrozné a neviem ani ako vznikli..:O) /... a ked potrebujem inú farbu, farbím si bielu poťahovku gélovkami, ktoré tiež dostať v cukrárskych potrebách... :O)
Pravý marcipán sa robí zo sušeného mlieka a mletých mandlí... ale kto by sa s tým naťahoval????!... :O) inak dostať ho aj kúpiť, ale je strašne drahý...
Ja čo som skúšala, tak falošný marcipán, ktorý sa robí z vody, masla, cukru a múky, pridáva sa aroma... ale vhodný je na zafarbenie len sýtymi farbami, lebo je z múky šedý... :O)) Al.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama